Gå med i vårt nyhetsbrev och få nyheterna direkt till din epost.

 

Live på Bio


Säsogen 2018/2019

Säsongen 2018-2019 i Alingsås består av 9 livesända operor, varav tre nya uppsättningar: Saint-Saëns Simson och Delila, Cileas Adriana Lecouvreur och Mayers nya uppsättning av La traviata.

Förutom Aida och de tre nya uppsättningarna får biopubliken chansen att uppleva Poulencs mästerverk Karmelitsystrarna för första gången. Det blir även återuppsättningar av klassiker som Puccinis Flickan från vilda västern (med Jonas Kaufmann), Richard Eyres hyllade uppsättning av Carmen, Laurent Pellys originella nytolkning av Regementets dotter och den mest populära av Wagners fyra episka Ringoperor, Valkyrian.

 

Biljettförsäljningen startar Tor 28/6 kl 18:15 för de som köper 5 eller fler föreställningar.
Försäljningen av styckbiljetter startar 5/7.
Inga bokningar. Endast kortbetalning i kassan.Priser för 2018/2019:

Styckpris: 410kr
Abbpris: 370kr (Vid köp av 5 eller fler föreställningar)

I priset ingår ett tryckt operaprogram samt även fika i en av pauserna.

Biljetter kan endast köpas i kassan. För hjälp med distansköp av 5 eller fler läs HÄR.
Inget återköp på LIVE-Biljetter.


Se vilka operor som erbjuds nedan. Har ni frågor ?
Tveka inte att kontakta mig via formuläret på hemsidan.
//Rickard

 

 

2 feb kl 19.00 - Carmen

CARMEN 14 2638 CMYK

Operan Carmen är en stor favorit på Mets repertoar. 2 februari är vi glada att få visa den live på bio med Roberto Alagna och Clémentine Margaine i huvudrollerna.

Clémentine Margaine spelar Carmen, operahistoriens ultimata förförerska. Roberto Alagna som fängslade biopubliken som Don José redan 2010 återkommer i sin paradroll.

Louis Langrée dirigerar Sir Richard Eyres härliga uppsättning.

 

Läs mer: 2 feb kl 19.00 - Carmen

2 mar kl 19.00 - Regementets dotter

Regementets Dotter

Stjärnskottet Pretty Yende gjorde succé i Kärleksdrycken som vi visade live på bio i början av 2017. Nu är hon tillbaka i Donizettis härliga opera Regementets dotter som vi visar den 2 mars.

Bel Canto-stjärnorna Pretty Yende och Javier Camarena skapar tillsammans en festföreställning av vokala fyrverkerier. Maurizio Muraro spelar Sergeant Sulplice, med Stephanie Blythe som den bisarra markisinnan av Berkenfield. Enrique Mazzola dirigerar.

Regementets dotter är en samproduktion mellan Metropolitan-operan, Royal Opera House i London och Wiener Staatsoper i Wien.

Läs mer: 2 mar kl 19.00 - Regementets dotter

30 mars kl 17.00 - Valkyrian

Valkyrian 3

Vissa hävdar att musiken i Valkyrian är den vackraste och mest tillgängliga i Wagners mäktiga Ringen-opera. Det kan ni själva avgöra när vi visar den med Mets maffiga scenografi live på bio 30 mars.

Valkyrian är den andra delen i Wagners ringcykel. I huvudrollen ses den heroiska sopranen Christine Goerke som krigsgudinnan Brünnhilde.

Hennes möte med tvillingarna Siegmund och Sieglinde (som sjungs av Stuart Skelton och Eva-Maria Westbroek) leder henne på en resa från gudinna i Valhall till människa på jorden. Philippe Jordan dirigerar.

 

Läs mer:  30 mars kl 17.00 - Valkyrian

11 maj kl 18.00 - Karmelitsystrarna

karmelit

Vi har äran att få se den finska Met-legenden Karita Mattila i en av de stora rollerna när operan Karmelitsystrarna spelas på Met. 11 maj visar vi Francis Poulencs moderna mästerverk live på bio.

Yannick Nézet-Séguin leder en skicklig ensemble i Poulencs spännande mästerverk om tro och martyrskap. Isabel Leonard är den unga Blanche de La Force, mot finska Met-legenden Karita Mattila som första priorinnan.

 

Läs mer: 11 maj kl 18.00 - Karmelitsystrarna