Ingen Nyårskonsert i år.

 

Först i Augusti i år blev det klart att vi kunde börja sända operor m.m. igen. Den första månaden gick till att få igång den processen. När det mesta började bli klart så slängde vi ut ordet om Nyårskonserten i hopp om att visa denna.

 

I början av september skickade vi ut mail till ALLA lokala seniorföreningar i Alingsås. Då vi tidigare år haft bra samarbete med flera av dem. Vi har även gått ut med mail till vår operapublik via vårt nyhetsbrev. Trots flera samtal och mail med olika parter så hade vi i början av december endast 6-8 intresserade personer. Detta antal är för lågt för att vi skall boka in detta event på Nyår.  Så vi valde att inte gå vidare detta år.

Nu närmare nyår kommer det in fler som hört ryktesvägen att det skulle vara konsert. Så vi vill gå ut med det här, att det stämmer tyvärr inte.
Om möjligheten finns även nästa år kommer vi att dra i detta mycket tidigare och även försöka få ut ordet lite bredare.
Om ni har intresse av LIVE arrangemangen bör ni gå med i vårt "opera nyhetsbrev". 
Gå till:  http://www.sagabio.se/live-pa-bio och fyll i ert namn och epost överst.

 

 

Metropolitan-operan i New York 2017-2018

 

Metropolitan-operan i New York dukar upp ett riktigt smörgåsbord i den nya säsongen av livesändningar på bio 2017-2018, med bland annat de färgsprakande familjeföreställningarna Trollflöjten och Askungen, och favoriter som La Bohème, Così fan tutte och Tosca. Operorna kommer att nå över 2 000 biografer i 71 länder.

 

Tack vare ett nytt samarbete med Folkets Hus och Parker och deras snabba handläggning har vi nu åter möjligheten att uppleva underbar scenkonst från The Met Live i HD. Vi kommer att visa 9 av 10 sändningar.

 

Säsongen inleds med en nyuppsättning av Bellinis Bel canto-opera Norma med Sondra Radvanovsky. En roll som hon hyllades för på Met 2013 liksom vid Canadian Opera Company, San Francisco Opera, Bayerische Staatsoper Gran Teatre del Liceu och Lyric Opera of Chicago. Därmed är hon en av världens ledande uttolkare av den ikoniska rollen.

 

Läs mer på:  http://www.sagabio.se/live-pa-bio

15års filmer blir från 11år med vuxen. Lagändring 1 mars.

Från 1 Mars blir det lagändring.
Något både vi och många föräldrar längtat efter.

Tidigare har det vart lag på att alla i sällskapet måste ha fyllt 15år för att se en 15års film.
Nu har riksdagen beslutat att tillåta barn mellan 11-14år att se filmer med 15-årsgräns tillsammans med en vuxen (fyllda 18år).
Lagen ändras 1 mars så tills dess gäller den gamla lagen.

Som förälder kan det ställa lite större krav att ha koll på vad det är för film man går och ser.
Då vill vi tipsa om : http://statensmedierad.se/aldersgranserforfilm/sokifilmregistret.678.html
Här på denna sidan kan du som förälder läsa varför de satt den åldersgräns de gjort.

Ny biomoms 25%

Igår höjde regeringen momsen från 6% till 25%. Det är en stor höjning och många biografer har i dagarna höjt sina biljettpriser. Vi har i dagsläget valt att inte göra någon prishöjning.

Tack för ett härligt 2016!

 

2016 har vart ett händelserikt år för oss på Saga.
Vi är numera kontantfria. Vi har gått från två salonger till tre. Börjat med barnkalas.
Vi har installerat nya projektorer, nya ventilation & klimatanläggningar, justerat gradängerna, lagt om golv och satt in helt nya fåtöljer i alla salonger. Vi har satt in fotpallar till första raden i sal 3. Införskaffat hjärtstartare. Kopplat in ny hörslinga som fungerar i alla salonger samtidigt. Ja det har hänt en hel del.

 

Allt på biografen är numera upprustat & helt nytt.

 

Så det är med stolta och stora steg vi kliver in i 2017.
Det ser ut att bli ett fulladdat år med många storfilmer. Som vanligt skall vi göra vårt bästa att ta hit
det största och mest efterfrågade. Toppat med lite av de smalare filmerna.

 

Än en gång tack för ett härligt 2016! Nu satsar vi på det nya året.

”ps” Känner du någon som är över 18år och söker ett extra jobb?
        Be dem titta in här: http://www.sagabio.se/jobb

 

 

Vi renoverar salong 1 & 2

fatolj
 
 
I Augusti började vi med arbetet att sätta in helt nya fåtöljer och nytt golv i salong 1 & 2. I salong 1 har vi även höjt gradängen för en bättre sittkurva. Salong 1 får även två VIP-rader (De två bakersta), det innebär bland annat mer benutrymme och dubbla armstöd. Arbetet i salong 1 är nästintill klart bortsett från lite små detaljer.
 
I salong 2 håller vi fortfarande på. Tillsvidare är de bakersta raderna (5-8) spärrade i bokningssystemet då de inte finns på plats. Vi räknar med att alla stolar är monterade & bokningsbara från fredag 21:a oktober. Vi visar film som vanligt, dvs alla dagar och i alla salonger.
 
Varmt välkomna.

2017 höjs biomomsen med över 300%

Kulturmomsen i Sverige ligger idag på 6%. I Kultur tillhör mycket så som böcker, tidningar, teater, konserter, opera och bio. Kulturminister Alice Bah Kuhnk (MP) & Finansminister Magdalena Andersson (S) har nu beslutat att höja momsen till 25% fast endast på Bio. Det är en höjning på över 300% och den kommer slå väldigt hårt mot landets biografer. Stoppa straffbeskattningen på bio. Bio är också kultur.


1 November blir vi kontantfria

 

1 November blir alla Svenska Bio´s biografer kontantfria.
Vi kommer då inte kunna ta kontanter.

Som vanligt går det att betala med betalkort, presentkort och företagsbiljetter.

 

www.svenskabio.se

Framtidsveckan 4-10 April

4-10 April arrangeras Framtidsveckan i Alingsås.
http://alingsas.framtidsveckan.net/

Vi på Sagabio kommer att ha två programpunkter.


1. The Big Short - Måndag 4 April 18:40
80kr 74platser

 

När fyra outsiders förutspår det storbankerna, medierna och regeringen vägrat tro på, världsekonomins kollaps, får de en idé: The Big Short. En vågad investering leder dem till det moderna bankväsendets allra mörkaste hörn. Där måste de ifrågasätta allt och alla.

Skådespelare:Brad Pitt, Christian Bale, Ryan Gosling, Steve Carell, Melissa Leo

 

2. Where to invade next - Torsdag 7 April 18:30
(Förhandsvisning) 110kr 131platser


Sverigepremiär 15 april men vi har fått tillstånd att förhandsvisa filmen i samband med framtidsveckan.

USA:s främste politiske provokatör är tillbaka. Michael Moores (Bowling for Columbine) nya dokumentär Where To Invade Next är en underhållande och omstörtande komedi där den Oscarsbelönade regissören undersöker vad USA kan lära sig av andra länder.
Hur han tar reda på det? Jo, genom att ”invadera” dem och ”stjäla” deras smartaste idéer för att sedan föra tillbaka dem till USA.

 

Biljettsläpp Ons 30 mars.